Styrka

Nu var det ett tag sen jag skrev. 
Det senaste inlägget handlade lite om mina tankar inför skolstart och vardag. 
 
Just nu sitter jag här efter fem och en halv vecka med skola och känner mig helt slut. Det har ju såklart inte enbart med skolan att göra utan det är många faktorer som bidrar till det. 
 
En jättestor bidragande orsak är antagligen att jag är dålig på att ta hand om mig själv. Jag skulle behöva komma igång med någon form av träning men det är så svårt när orken inte finns. Jag är väl medveten om att orken kommer med träning men trots denna vetskap är det otroligt svårt. 
 
Vi har precis avslutat autismutredningen och om en och en halv vecka får vi svar på den. Det har varit tufft med utredningen men samtidigt skönt. Tufft att gå igenom alla dessa frågor och inse vilka svårigheter som finns. Skönt att få bekräftelsen i att det vi ser är det också någon annan som ser. Att någon talar om för oss att vi gör helt rätt i det vi gör. Att vi gör de anpassningar vi gör för att de behövs. Det är lätt att tvivla på sig själv när det är tufft och detta har i alla fall varit väldigt värdefullt för mig att höra.
 
Skolan har inte gått så bra som jag hoppats och det har varit många dagar som inte fungerat fullt ut. Vi har haft ett möte och skolan försöker anpassa men jag tror att det behövs ännu mer stöd och anpassningar och antagligen mer kunskap kring de svårigheter som finns. Att ha ett barn som inte klarar skolgången fullt ut är en riktig energitjuv, både för barnet och oss föräldrar. 
 
Förutom en utredning och en skola som inte fungerar så har vi även lite annat för oss. 
Andreas började nytt jobb i september och det känns jätteroligt och han verkar trivas jättebra, men ni som bytt jobb ni vet, man blir rätt trött i början. 
Jag har gått en utbildning på ADHD-center för föräldrar till barn med ADHD. Jättebra och givande kurs och skönt att träffa andra föräldrar i liknande situation. 
Jag har också påbörjat en  utbildning på Karolinska Institutet (Hälsobefrämjande och förebyggande föräldraskapsstöd). Det är en utbildning som jag får via jobbet och det känns jätteroligt även om det känns både nervöst och lite stressigt med en examinationsuppgift. 
 
Den här helgen skulle vi åkt och hälsat på familjen i Småland men jag kände att det inte fanns någon ork till det. Det får bli en lugn helg hemma och försöka återhämta oss lite. 
 
Den fina bilden hittade jag hos Camilla Bergman.
 
Hoppas du får en lugn och skön helg.
Kategori: